Ads 468x60px

Pages

Puncsos őszibarack

570.
HOZZÁVALÓK:
4 nagy őszibarack,
1 citrom,
2 evőkanál + 10 dkg cukor,
15 dkg babapiskóta,
7 evőkanál rum,
1 evőkanál kakaó,
1 evőkanál gyümölcsíz,
5 dkg mazsola,
5 dkg dió,
1 l tej,
1 tojás,
1 evőkanál rétesliszt,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Meghámozunk, félbevágunk és kimagozunk 4 nagy őszibarackot. Lábasba tesszük és meglocsoljuk 1 citrom levével. Egy kevés vizet aláöntve, 2 evőkanál cukorral édesítjük, és 5 percig pároljuk, majd lecsepegtetjük. A magházukkal felfelé egy tálra egymás mellé fektetjük, és hagyjuk kihűlni. A visszamaradt őszibaracklébe 15 dkg babapiskótát tördelünk, meglocsoljuk 4 evőkanál rummal, hozzáadunk 1 púpozott evőkanál kakaót, 1 evőkanál pikáns gyümölcsízt (meggy, vagy málna), 5 dkg mazsolát, 5 dkg durvára vágott diót, és annyi tejet, hogy a piskóta megpuhuljon, de ne legyen lágy. Ízlés szerint édesítjük cukorral.
Alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel 8 gombócot formálunk belőle, és a barackok üregébe fektetjük. Végül habverővel 1 egész tojást simára keverünk 10 dkg cukorral, 1 evőkanál rétesliszttel, 1/2 l tejjel, 1 csomag vaníliáscukorral, és gőz fölött sűrű mártássá főzzük. A gőzről levesszük, kevergetés közben langyosra hűtjük, végül 3 evőkanál rummal ízesítjük. Miután teljesen kihűlt a megtöltött barackokra öntjük, és hűtve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése