Ads 468x60px

Pages

Ribizlis-diós csokitorta

554.
HOZZÁVALÓK:
25 + 40 dkg porcukor,
30 dkg őrölt dió,
30 dkg vaj,
10 dkg liszt,
2 tojás,
6 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor,
30 dkg étcsokoládé,
20 dkg ribizlikocsonya,
2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajhoz hozzákeverünk 25 dkg porcukrot, 2 tojást és a 6 tojássárgáját. Összedolgozzuk a csokoládét a dióval, a liszttel és az előzőek szerint összeállított habbal, majd a kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 1/2 óra alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A glazúrhoz átszitáljuk a 40 dkg porcukrot, belekeverjük a rumot és 4 evőkanál forró vizet, majd 10 perc alatt simára kavarjuk. A tortát jól megkenjük a ribizlikocsonyával, és a tetejére öntjük a glazúrt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése