Ads 468x60px

Pages

Sümegi mogyorótorta

565.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg pörkölt mogyoró,
25 dkg porcukor,
6 tojásfehérje,
a töltelékhez:
15 dkg csokoládé,
25 dkg porcukor,
8 tojássárgája,
15 dkg vaj,
a díszítéshez:
16 db egész mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mogyorót. A masszából sütőpapírra 3 egyforma tortalapot formázunk, majd 150 fokos sütőben megsütjük. A porcukorral kikevert tojássárgáját habosra dolgozzuk a vajjal, és a megolvasztott csokoládéval. Kenjük meg vele a piskótát, helyezzük egymásra a lapokat, majd vonjuk be a torta tetejét és az oldalait is. Töltsük a maradék krémet csillagcsöves habzsákba, majd nyomjunk kis rózsákat belőle a torta szélére. Mindegyik közepébe tegyünk 1-1 szem mogyorót.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése