Ads 468x60px

Pages

Vilmos muffin

566.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
20 dkg cukor,
2-3 nagyobb, érett körte,
1 dl körtepálinka,
10 dkg reszelt étcsokoládé,
2 evőkanál kakaó,
2 tojás,
15 dkg vaj,
2 dl tejszín,
2 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
2 teáskanál sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, majd a húsukat kis darabokra vágjuk. A pálinkát 3 evőkanál cukorral felmelegítjük, majd levesszük a tűzről és 2 percre beletesszük a körtéket. Leszűrjük, a levét félretesszük. A lisztet a kakaóporral, és a sütőporral elvegyítjük. A tojásokat összedolgozzuk a maradék cukorral, a vajjal, és a tejjel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a körtéket. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a muffin sütőformát vajjal kenjük ki. A tésztát a sütőformába töltjük, majd 20-25 percen keresztül sütjük. 5 percig pihentessük a formában, majd itassuk át a körték levével, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt a vaníliáscukorral felverjük, közben kanalanként hozzáadagoljuk a megmaradt körtelevet. A tejszínhabot a muffinok tetejére halmozzuk, és megszórjuk csokoládéforgáccsal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése