Ads 468x60px

Pages

Cassata

599.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl tejszín,
1 dkg cukor,
6 dkg cukrozott gyümölcs,
2 dkg hámozott mogyoró,
3 cl rum,
20 dkg vaníliafagylalt,
15 dkg csokoládéfagylalt,
1 piskótalap.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejszínt verjük fel kemény habnak, adjuk hozzá a cukrot, a finomra vágott cukrozott gyümölcsöt, a durvára vágott mogyorót, és a rumot. Keverjük össze lazán. Egy őzgerincformát kenjünk be ujjnyi vastagon vaníliafagylalttal, és erre kenjük rá a csokoládéfagylaltot. A közepét töltsük meg az előzőek szerint előkészített tejszínhabbal. Zárjuk le a piskótalappal. Fagyasszuk a formát 3-4 órán keresztül mélyhűtőben. A hűtőből kivett formát mártsuk egy pillanatra forró vízbe, így könnyen vágódeszkára boríthatóvá válik. Szintén forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Előre lehűtött üvegtálon, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése