Ads 468x60px

Pages

Mozart rafinéria

625.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 evőkanál vaníliáscukor,
2 evőkanál rum,
2 evőkanál instant kávé,
3 tojás,
1 csomag csokoládés pudingpor,
2 kiskanál sütőpor,
5 dkg őrölt mogyoró,
10 dkg Mozart golyó,
8 evőkanál ribizlilekvár,
a töltelékhez:
7,5 dkg tejcsokoládé,
1,4 l tejszín,
4 lap zselatin,
a tetejére:
20 dkg marcipánmassza,
5 dkg bevonó csokoládé,
6 Mozart golyó.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk ki a vajat a cukorral, a kávéval, a vaníliáscukorral, a rummal, és a tojásokkal habosra. Egy másik tálban elegyítsük össze alaposan a lisztet a pudingporral, a sütőporral, az őrölt mogyoróval, és dolgozzuk össze a vajas masszával. A massza egyik felét tegyük kivajazott tortaformába, rakjuk körbe a felezett Mozart golyókkal, majd nyomkodjuk rá a massza maradékát is. Előmelegített sütőben 1/2 óra alatt süssük meg, majd hűtsük ki a rácson, és kenjük be a ribizlilekvárral. Hideg vízben áztassuk ki a zselatinlapokat, és keverjük össze a felolvasztott tejcsokoládéval. Hűtsük ki, és keverjük bele a kemény habbá felvert tejszínt. Borítsuk be vele a süteményt. A marcipánmasszát nyújtsuk ki, terítsük a tortára úgy, hogy az oldalait is befedje. A kilógó végeit vágjuk le egy késsel. A bevonó csokoládét olvasszuk fel, a felezett Mozart golyókat ragasszuk koszorúként a torta tetejére, majd a maradékkal spricceljük be a fehér részeket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése