Ads 468x60px

Pages

Non plus ultra

613.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
3 kanál vaníliáscukor,
sütőpor,
25 dkg vaj,
3 tojás,
tejföl,
25 dkg cukor,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a vaníliáscukorral, egy kevés sütőporral, a vajjal, a 3 tojás sárgájával, és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk vékonyra, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A 3 tojás fehérjét a cukorral nagyon sűrűre kikeverjük, és a kis korongok tetejét megkenjük vele. A sütőben világossárgára sütjük, majd kihűlés után, kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk. Hosszú ideig elálló sütemény.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése