Ads 468x60px

Pages

Piskótás csokoládéhab

622.
HOZZÁVALÓK:
1/2 csomag vaníliaízű pudingpor,
1/4 l tej,
10 dkg cukor,
2 dl tejszínhab,
1/2 kocka margarin,
2 púpozott evőkanál kakaó,
16 db babapiskóta.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a pudingport a kakaóval és 1 dl tejjel simára. A maradék tejet forraljuk fel a cukorral, majd öntsük hozzá a kakaós-pudingos tejhez. Habverővel állandóan kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Adjuk hozzá az előre kikevert margarint, és óvatosan a habbá vert tejszínt. Terítsük egy mély üvegtál aljára a krém 1/3 részét, és fektessük rá szépen sorban a piskóták felét. Erre tegyünk ismét egy adag krémet , majd egy sor babapiskótát. Végül simítsuk rá a maradék krémet, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 1/2 napra. Tálaláskor hintsük meg a tetejét csokoládés tortadarával, vagy tejszínhabot is tehetünk rá. Néhány csepp rummal fokozhatjuk a gasztronómiai élményt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése