Ads 468x60px

Pages

Tejfölös meggyes lepény

605.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
2 tojássárgája,
csipetnyi só,
1 kanál porcukor,
a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
2 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dl tejföl,
25 dkg rétesliszt,
1 meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy kevés hideg vízzel, és alaposan összedolgozzuk. 1 órán keresztül pihentetjük, és egy közepes nagyságú tepsibe töltve félig megsütjük.
A töltelék elkészítéséhez a tojásfehérjéket felverjük keményre, és belekeverjük a tojássárgákat, a porcukrot, a sütőport, a vaníliáscukrot, a tejfölt és végül a réteslisztet. Jól összekeverjük, és rásimítjuk a félig megsült tésztára. 1 üveg kimagozott meggyet lecsepegtetünk, és a tészta tetejére szórjuk. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése