Ads 468x60px

Pages

Borhab (chaudeau)

647.
HOZZÁVALÓK:
10 tojássárgája,
1/2 l fehér bor,
14 dkg cukor,
1/2 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Tíz tojássárgáját 1/2 l fehér borral, 14 dkg cukorral, kevés citromhéjjal, egy 1/2 citrom levével tűzhöz teszed, folytonos kavarás és verés közt fölforralod sűrűvé, míg fölmelegedik. Ekkor vedd el a tűztől és azonnal add a tésztára, vagy puddingra. Megjegyzendő, hogy azon edénynek, melyben a chaudeau-t fölforralod, még egyszer akkorának kell lenni, mint a mennyiség, miután folytonos keverés közben a mártás is még egyszer annyira szaporodik, és fölemelkedvén, a nem elég tág edényből kifut. A chaudeau-t nem szabad forrni hagyni, mert akkor összeesik, és megritkul, hanem mihelyt fölemelkedik, azonnal el kell a tűztől venni, és föladni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése