Ads 468x60px

Pages

Finom diós kifli

688.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg margarin,
2 pohár tejföl,
8 tojássárgája,
80 dkg liszt,
csipetnyi só,
kevés zsír,
a töltelékhez:
8 tojásfehérje,
40 dkg cukor,
20 dkg dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a margarint, a tejföllel, a tojássárgákkal, a liszttel és a sóval. Osszuk a tésztát cipókba. Nyújtsuk ki őket, kenjük meg olvasztott zsírral, és sodorjuk fel. Nyújtsuk el hosszában, és vágjuk kockákra. Formázzunk belőle kifliket.
A töltelék elkészítéséhez a tojásfehérjéket a cukorral verjük fel kemény habbá, és tegyük bele a diót. Töltsük meg a tésztát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése