Ads 468x60px

Pages

Hájas kifli

677.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg háj,
45 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 tojássárgája,
só,
a töltelékhez:
mák, dió, lekvár, stb.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk el 25 dkg darált hájat 20 dkg liszttel. Áztassunk be 2 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben. Gyúrjunk kemény tésztát 25 dkg lisztből az élesztővel, 2 tojássárgájával, és kevés sóval. Nyújtsuk ki, és kenjük rá a liszttel összedolgozott hájat. Csavarjuk fel, és hajtogassuk egymás után háromszor. Hajtogatás közben pihentessük 15 percet. Nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra, és vágjuk 8x8 centiméteres kockákra. A közepébe különféle töltelékeket tehetünk, pl. mák, dió, gesztenye, ízlés szerint választott lekvár. Formázzunk belőle kifliket, és tegyük sütőlapra. Kenjük meg a tetejét tojással, és forró sütőben süssük 25 percen keresztül. Az utolsó 10 percben vegyük a sütőt alacsonyabb hőfokra. Melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése