Ads 468x60px

Pages

Mokka szelet

672.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
egyik fajta krémhez:
3 tojássárgája,
25 dkg porcukor,
1 dl feketekávé,
20 dkg vaj,
másik fajta krémhez:
2 dl feketekávé,
15 dkg cukor,
3 tojásfehérje,
2 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel 7 tojás fehérjét kemény habbá. Keverjünk el benne alaposan 15 dkg cukrot, 15 dkg lisztet, és a tojások sárgáját is. Ezután kisujjnyi vastagságban öntsük bele vajjal kikent, kilisztezett tepsibe, és gyenge tűz mellett süssük meg. Kihűlés után töltsük meg mokkakrémmel, melyet 3 tojássárgájából főzünk, 25 dkg porcukor, és 1 dl feketekávé hozzáadásával. Langyosra keverés közben adjunk hozzá 20 dkg habart vajat. A megtöltött süteményt vonjuk be kávémázzal. A krémet készíthetjük vaj nélkül is, úgy hogy 2 dl nagyon erős kávét, 15 dkg cukorral sűrűre főzünk. 3 tojás keményre vert habjába keverjünk bele 2 tojássárgáját. Ezután óvatosan, lassanként keverjük bele a forró kávés szirupba. Folyamatos keverés közben főzzük a kellő sűrűségűre. A tűzről levéve is keverjük addig, míg kihűl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése