Ads 468x60px

Pages

Hasé

748.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
75 dkg liszt,
50 dkg vaj,
6 tojás,
6 kávéskanál rum,
1/2 citrom leve,
késhegynyi só,
a töltelékhez:
20 dkg borjúsült,
5 dkg zsír,
1 mogyorónyi vöröshagyma,
1/4 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi só,
1 késhegynyi bors,
2 evőkanál tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Osszuk a lisztet 2 egyenlő részre, az egyik felét nyújtófával dolgozzuk össze a vajjal, nyújtsuk ki és tegyük nagyon hideg helyre. A liszt másik feléhez adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, a citromlevet, és a sót. Ha szükséges adjunk hozzá annyi vizet, hogy rétestészta keménységű legyen. Dolgozzuk ki jól, és hagyjuk pihenni egy kilisztezett deszkán 1 óráig. Nyújtsuk ki a rétestésztát, majd a vajastésztát is, és utóbbit helyezzük az előbbire. Hajtsuk fel a széleit, hajtsuk össze alulról felfelé, és felülről lefelé úgy, hogy a szélek találkozzanak. Majd balról jobbra, és jobbról balra. Ezután tegyük nagyon hideg helyre, takarjuk le egy tiszta ruhával, hogy a felülete meg ne cserepesedjen. Félóránként nyújtsuk ki újra, és hajtogassuk az előzőekben leírtak szerint. Ügyeljünk a hajtogatás sorrendjére, mert ha elvétjük nem lesz leveles.
Az utolsó nyújtásnál hagyjuk félujjnyi vastagságúra, forró vízbe mártott közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A közepén egy gyűszű nagyságú szúróval nem szúrjuk ki egészen. A kiszúrt részt tepsibe rakjuk és kisütjük. Miután kisült töltsük meg.
A töltelék elkészítéséhez tegyük fel a reszelt hagymát forró zsírban, és adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet, kevés sót, borsot, 2 evőkanál tejfölt, és a ledarált borjúsültet. Pároljuk, és kihűlés után töltsük meg a tésztát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése