Ads 468x60px

Pages

Húsvéti torta

776.

HOZZÁVALÓK:
21 dkg porcukor,
7 tojás,
25 darált mandula,
3 dkg piskótamorzsa,
1/2 dl rum,
a krémhez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
1 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat habosra 18 dkg porcukorral. Verjük fel a fehérjéket a maradék porcukorral kemény habnak. A kikevert tojássárgájához adjuk hozzá a mandulát, a morzsát, és végül a kemény habot. Lazán keverjük őket össze, és egy kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, gyenge tűzön süssük. A kihűlt tortát vágjuk lapjában kétfelé, és a lapokat locsoljuk meg rummal.
A krém elkészítéséhez keverjük ki habosra a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a diót és a rumot. Dolgozzuk össze alaposan. A lapokat töltsük meg a krémmel, és vonjuk be őket kívülről is. Az alkalomhoz illően díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése