Ads 468x60px

Pages

Napoleon-torta

757.
HOZZÁVALÓK:
6 tábla csokoládé.
1/4 kg írósvaj,
16 tojás,
1/4 kg cukor,
8 evőkanál mandola,
6 evőkanál liszt,
befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Végy 6 táblácska csokoládét s hagyd addig állani meleg helyen, míg egészen meglágyul. Azalatt kavarj le 1/4 kg írósvajat nagyon habosra, azután tedd bele a csokoládét s keverd össze gyorsan vele. Üss bele 14 tojássárgáját, 2 egész tojást egymásután; azután keverj a többivel 1/4 kg finom megszitált cukrot össze nagyon habosra; adj hozzá 8 kanál héjastól megtört mandolát, 6 evőkanál finom lisztet és a 14 tojás habosra vert fehérjét keverd könnyedén közé. Végre az egészet add írósvajjal megkent tortalapra és süsd meg enyhemeleg kemencében; fordítsd szitára és befőtt gyümölccsel díszítve add föl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése