Ads 468x60px

Pages

Zárda kifli

759.
Nagy Árpádné, Juliska receptje
HOZZÁVALÓK:
50 + 2 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 tojás,
3 dkg cukor,
kevés só,
tej,
25 dkg vaj,
a töltelékhez:
2 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
1 citrom lereszelt héja,
a szóráshoz:
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS: Keverjünk el 50 dkg lisztet a sütőporral, majd adjunk hozzá 2 egész tojást, 3 dkg cukrot, és egy kevés sót. Langyos tejjel gyúrjuk rétestészta keménységűre. Dolgozzunk el alaposan 25 dkg vajat 1-2 dkg liszttel, és tegyük az előzőek szerint elkészített tészta közepére. Hajtogassuk össze, majd ismét nyújtsuk és hajtogassuk. Ezt legalább 5-6 alkalommal ismételjük meg. Pihentessük 10 percig, majd ezt követően végleg nyújtsuk ki., nagyjából 1/2 cm vastagságúra. Vágjuk háromszög alakúra és töltsük meg. A töltelék elkészítéséhez keverjük a tojásfehérjékből vert habhoz a porcukrot, a darált diót, és a citromhéjat. Előmelegített sütőben, közepes tűznél süssük. Sütés után a kifliket még melegen szórjuk meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése