Ads 468x60px

Pages

Calzonetti

807.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
7 g élesztő,
4 evőkanál napraforgóolaj,
csipetnyi só,
1 tojás,
a töltelékhez:
25 dkg zsírszegény túró,
5 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
1 evőkanál friss zöldfűszer keverék,
5 dkg szalámi,
5 dkg sonka,
5 dkg húsos szalonna,
12,5 dkg mozzarella sajt,
1 kávéskanál bors,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet az élesztővel, majd adjuk hozzá az olajat, 25 ml vizet, a sót, és a tojást. Dolgozzuk össze alaposan, majd meleg helyen hagyjuk kelni addig, amíg láthatóan megnő. A töltelékhez tegyük egy keverőedénybe sorban a túrót, a sajtot, a tojást, a zöldfűszert, a szalámi, a sonkát, a szalonnát, a borsot és ízlés szerinti mennyiségű sót, és keverjük össze alaposan. Gyúrjuk át még egyszer a megkelt tésztát, nyújtsuk 1-2 cm vastagságúra, és fánkszaggatóval szaggassunk belőle 7 cm átmérőjű lapokat. Formázzunk egy teáskanállal belőle pici kupacokat a töltelékből, és töltsük meg a lapok egyik felét. Hajtsuk át a tészta másik felét a tölteléken, fogjuk össze a széleit, és kissé nyomjuk össze. Az így elkészített kis süteményeket tegyük tepsibe, és kenjük meg őket egy felvert tojással. Előmelegített, sütőpapírral bélelt sütőben, 200 fokon 15 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése