Ads 468x60px

Pages

Diplomata krémes

805.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg liszt,
7 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
2 csomag vaníliapuding,
10 evőkanál porcukor,
7 tojásfehérje,
a tetejére:
2 csomag tejszínpor,
1 evőkanál cukor,
habfixáló.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat 8 evőkanál vízzel, és a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
A vaníliapudingokat főzzük sűrűre a porcukor felével és 5 dl vízzel. Verjük fel habnak a tojásfehérjéket a porcukor másik felével, és adjuk a még forró pudinghoz. Kenjük a meleg tésztára, és tegyük a meleg, de már lekapcsolt sütőbe. Várjuk meg, amíg kihűl.
A tejszínporból a cukorral, és 2 dl vízzel, habfixálóval verjünk kemény habot. Kenjük a kihűlt tésztára, és reszeljünk rá csokoládét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése