Ads 468x60px

Pages

Dobos szelet

810.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
3 dkg margarin,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
1 dl tej,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
7,5 dl tej,
35 dkg cukor,
10 dkg liszt,
3 evőkanál kakaó,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a sütőport a liszttel, majd morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojásokat, és a tejet, majd dolgozzuk össze alaposan. Osszuk 6 cipóra, egyenként nyújtsuk ki. Kikent sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
A krémhez a lisztet habarjuk el a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Keverjük habosra a vajat a cukorral, a vaníliáscukorral, és a kakaóval. Apránként keverjük hozzá a kihűlt tejet.
Kenjük meg a lapokat a krémmel, a tetejét pedig vonjuk be csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése