Ads 468x60px

Pages

Karamellás keksz

815.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg keksz,
50 dkg cukor,
4 tojás,
4 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük négyfelé a kekszeket. Pirítsuk barnára a cukor felét, majd adjunk hozzá 7 dl meleg vizet. Várjuk meg, amíg a cukor elolvad. Keverjük ki a tojássárgákat a liszttel, és egy kevés vízzel csomómentesre. A massza legyen sűrűbb a palacsintatésztánál. Adjuk hozzá a karamellás vízhez, és főzzük sűrűre. Még melegen öntsük rá az összetört kekszekre. Keverjük össze alaposan, és hagyjuk kihűlni. A cukor másik felét verjük habbá a tojásfehérjékkel gőz fölött, és öntsük a keksz tetejére. Kihűlés után tegyük hűtőbe, és másnap tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése