Ads 468x60px

Pages

Marján cukrászda - Eger

V.

Marján cukrászda - Eger

A hétvégi egri kirándulásunk végén természetesen kíváncsiak voltunk a helyi süteményválasztékra is, így ennek apropóján meglátogattuk a Vár szomszédságában működő Marján cukrászdát. Az épület szép környezetben, jól megközelíthető helyen található. A Vár alatti utcácskák rendkívül hangulatosak, de jórészt egyirányúak, ezért nem árt némi tájékozódás, mielőtt a célunk megkeresésére indulunk. Parkolóhely van bőven, de a városban szombaton is fizetős az igénybe vételük. A cukrászdát legjobb a Várkapun kisétálva gyalog felkeresni, de mivel az épület az éppen ott húzódó kanyarban található, nehézkes az átkelés, mert zebra sajnos nincs a környéken. A cukrászdába történő bejutáshoz a bejárat előtt és után is egy kicsit lefelé kell mennünk, amitől egy kissé pincelátogatás érzésünk támadt. A ház illeszkedik a környezethez, és az oldalában nyílik egy kerthelyiség is. A belső kialakítás során láthatóan törekedtek arra, hogy egy kellemes hely legyen, de mégis végig az volt az érzésünk, hogy hiányzik belőle valami. Valószínűleg azért, mert keverednek a stílusok: az egységesen zöld bútorok mellett erős kontraszt a kövezés, amiben azért vannak itt-ott hiányosságok. Az asztalok összetologatva, mint annak idején a SZOT üdülőben, ebből adódóan nincs meg az igazi kávéházi hangulat. És lehet, hogy éppen az egyetlen rossz asztalt fogtuk ki, de amelyikhez leültünk, annak rettenetesen billegett a lába.
A megérkezésünkkor rajtunk kívül csak ketten voltak, de közben jöttek kisebb-nagyobb csoportok. A személyzet felkészült több vendég fogadására is, és rögtön a rendelkezésünkre is álltak, így gyorsan megkaptuk a süteményeinket.
A sütemények választéka széles, gyakorlatilag minden közismert sütemény szerepel a süteménylapon. Kerestük közöttük a helyi jelleget, amit vélhetően a kardinális szelet képvisel. A változatosság kedvéért most csokoládés süteményeket kóstoltunk, melyeket finomaknak találtunk. A süteményekhez elkészítésénél használt alapanyagok minősége jó, az adagokat megfelelnek az átlagos cukrászdai méreteknek. Az ár/érték arány egészen elfogadható.
Összességében az a véleményünk, hogy az Egri Várban járva érdemes felkeresni a cukrászdát, de az átlagból alig tűnik ki. Meggyőződésünk, hogy ebből a helyből többet is ki lehetne hozni.

Mami süti értékelése: 7

Az értékelést az itt található szempontok szerint végeztük. Ha ismeri a cukrászdát, ossza meg velünk a tapasztalatait.




0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése