Ads 468x60px

Pages

Papagáj szelet

802.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
30 dkg cukor,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 vaníliapuding,
1 puncspuding,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaó,
a mázhoz:
10 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat és a cukrot a margarinnal. Apránként adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, és a sütőport. Öntsük szét 3 tálba. Az elsőhöz keverjük hozzá a vaníliapudingot, és a vaníliáscukrot, a másodikhoz a kakaóport, a harmadikhoz pedig a puncspudingot. Két kikent, kilisztezett őzgerincformában öntjük úgy, hogy alul egy sárga, középen egy barna, fölül pedig egy rózsaszín réteg legyen. Lassú tűzön süssük.
A máz elkészítéséhez 3 evőkanál forró vízben elkeverjük a vajat, a porcukrot, és a kakaót, majd a kihűlt tésztára öntjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése