Ads 468x60px

Pages

Szivárvány szelet

798.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojás,
2 evőkanál kakaó,
5 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
50 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
2 vaníliapuding,
2 puncspuding,
8 dl tej,
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
a szóráshoz:
csokoládéreszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojásokat, a kakaót, a vajat, és a cukrot 2 evőkanál vízzel gőz fölött. Adjuk hozzá a sütőporral elegyített lisztet. Gyúrjuk össze alaposan és osszuk 4 cipóra. Nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett sütőlapon, előmelegített sütőben, közepesen tűzön süssük meg.
4 dl tejben állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre a vaníliapudingot, és a másik 4 dl tejben pedig a puncspudingot. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, és osszuk ketté. Az egyik felét dolgozzuk össze a kihűlt vaníliapudinggal, a másikat felét pedig a puncspudinggal.
Az első tésztalapot töltsük vaníliakrémmel, a másodikat puncskrémmel, a harmadikat újra vaníliával, majd a tetejére puncspudingot tegyünk. Szórjuk meg csokoládéreszelékkel. Miután a krém megszilárdult szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése