Ads 468x60px

Pages

Vajas sütemény

799.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1/2 kg liszt,
7 g élesztő,
2,5 dl tej,
6 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
csipetnyi só,
2 tojás,
a kenéshez:
10 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 kávéskanál fahéj,
4 evőkanál lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet az élesztővel, és szitáljuk át egy keverőedénybe. Adjuk hozzá a tejet, a porcukrot, a vajat, a sót és a tojásokat, majd dagasszuk sima tésztává. Hagyjuk meleg helyen kelni, majd miután jól láthatóan megnőtt, gyúrjuk át még egyszer. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. Tegyük kivajazott tepsibe, és kézzel nyomjunk kis mélyedéseket a tésztába. Vágjuk a vajat kis darabokra, és osszuk el a mélyedésekben. Keverjük össze a porcukrot a fahéjjal, és szórjuk egyenletesen a tésztára. Hagyjuk meleg helyen állni 25 percig, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük 12 percig. Ha megsült a tésztát rögtön kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral, és tegyük vissza a sütőbe 3 percre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése