Ads 468x60px

Pages

Az Ország tortája 2011 - olvasói szavazás

Az Ország tortája versenyben a szakmai zsűri kiválasztotta a benevezett finomságokból azt a hármat, melyek közül majd a győztes kikerül. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a Mami süti olvasói a fellelhető információk alapján (sajnos a teljes receptek még nem állnak rendelkezésre) melyik tortát ítélnék a legjobbnak.

Császárkörte torta - Stop cukrászda, Tatabánya
Egy kis kedv csináló, hogy milyen alapanyagokból készül a torta: az alapja - illatos friss magyar körte, - amivel megbolondítjuk - császárkörte likőr, - amitől igazán pikánsá válik - mascarpone sajt, és ami elengedhetetlen -csokoládé, és persze még nagyon sok féle finomság.






Kecskeméti barack torta - Krisztina cukrászda, Budapest
A piskótához: 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 3 tojás, 8 dkg aszalt barack, 4,5 dkg vaj, kevés tej, olívaolaj, étolaj, 1/2 csomag sütőpor, citromhéj. Süssünk belőle 2 lapot úgy, hogy az egyik kisebb átmérőjű legyen.
A krémhez: 20 dkg besamel puding, 40 dkg tejszín, 20 dkg sárgabarack, 5 dkg darált, aszalt sárgabarack, 1 dl kecskeméti barackpálinka. Az öntethez: darált sárgabarack befőtt, 1 dl kecskeméti barackpálinka, kevés porcukor. A díszítéshez: sárgabarack, ribizli, csokoládé.


Kecskeméti barackkal töltött köles torta - Krisztina cukrászda, Budapest
A kölestorta receptjét Zila László, a cukrászda tulajdonosa karcagi molnárok ötlete alapján dolgozta ki. A Krisztina cukrászda nagyon eredményes az Ország tortája versenyben, mivel 2007 (Madártej torta), 2008 (Szatmári szilvatorta), és 2009 évben (Pándi meggytorta) is ők nyerték el a megtisztelő címet.





Ország tortája 2011
Melyik tortának ítélné oda a címet?
Császárkörte torta
Kecskeméti barack torta
Kecskeméti barackkal töltött köles torta



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése