Ads 468x60px

Pages

Isten szelet

832.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
6 tojássárgája,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
rum,
a töltelékhez:
4 dl tej,
4 evőkanál liszt,
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
rum,
a mázhoz:
6 tojásfehérje,
30 dkg cukor,
1/2 citrom,
csokoládédara.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat, a porcukorral, és 10 evőkanál meleg vízzel. Adjuk hozzá a lisztet, és a sütőport, dolgozzuk össze alaposan, és előmelegített sütőben világos színűre süssük. Kisülés után locsoljuk meg rummal.
A töltelékhez főzzük össze a tejet a liszttel, majd hűtsük le. Kavarjuk habosra a vajat a porcukorral, adjunk hozzá egy kevés rumot, és keverjük össze a főzött krémmel. Töltsük meg vele a tésztát.
A behúzáshoz verjük fel gőz fölött kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, és a citrommal. Öntsük rá a megkent tésztára, és szórjuk meg a csokoládédarával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése