Ads 468x60px

Pages

Jókai szelet

822.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
ízlés szerint választott lekvár,
a mázhoz:
2 tojássárgája,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg mandula,
10 dkg mazsola,
5 dkg fekete szőlő.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta ugyan olyan módon készül, mint az Orléans-szelet esetében: Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot, és a tojást. Formáljuk hengerré, és osszuk 3 részre. Sodorjunk az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat, és nyújtsuk ki 3 mm vastagságú, nagyjából 12 cm széles lapokká. Csavarjuk fel a lapokat nyújtófára, tegyük a sütőbe, és közepes tűzön külön-külön süssük meg őket. Sütés előtt szurkáljuk meg egy villával, hogy a tészta fel ne hólyagosodjon. Kenjük meg a még meleg lapokat lekvárral, és ragasszuk össze a 3 lapot.
Kavarjuk habosra a tojássárgákat a porcukorral, és a vaníliáscukorral, majd kenjük a lekvárral összeragasztott tészta tetejére. Egyenletesen szórjuk szét a tészta tetején előre leforrázott, hosszú, vékonyra vágott mandulát, mazsolát, és fekete szőlőt. Tegyük 10 percre langyos sütőbe, hogy a bevonat összeolvadjon. Kihűlés után vágjuk 3 cm széles, 8 cm hosszúságú szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése