Ads 468x60px

Pages

Piskótatekercs

819.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
16 dkg porcukor,
16 dkg liszt,
1 citrom lereszelt héja,
1 kiskanál citromlé,
a töltelékhez:
baracklekvár, vagy ízlés szerint választott krém.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 10 dkg porcukorral, a maradék cukrot pedig, keverjük ki a tojássárgákkal. Keverjük össze őket, és adjuk hozzá a citrom héját, a kiskanálnyi levét, és a lisztet. Tegyük kizsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük. Miután megsült, borítsuk még melegében fóliára, és tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, majd nyissuk szét óvatosan. Kenjük meg baracklekvárral, vagy kísérletező kedvűek saját ízlés szerint választott krémmel, majd ezután göngyöljük vissza, és hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése