Ads 468x60px

Pages

Szalalkális krémes

840.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
1 dl tej,
1 dkg szalalkáli,
2 tojás
a krémhez:
4 tojás,
5 evőkanál kakaó,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
7 dl tej,
10 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a vajjal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a citrom lereszelt héjával és a levének a felével. Oldjuk fel a tejben a szalalkálit, és a tojásokkal együtt keverjük a masszához. Miután jól kidolgoztuk, osszuk 4 részre, és nyújtsuk ki késfok vastagságúra. Kizsírozott tepsi hátlapján, vagy sütőlemezen egyenként süssük meg.
A krémhez keverjük ki a tojássárgákat a kakaóval, és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk simára. Engedjük fel a tejjel, és főzzünk belőle sűrű krémet. Még melegen keverjük bele a vajat, és végül a tojások keményre vert habját. Töltsük meg a lapokat. A tetejét hintsük meg vaníliáscukorral, és csak másnap szeleteljük fel. Kísérletező kedvűek csokoládémázzal is bevonhatják.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése