Ads 468x60px

Pages

Bécsi szeletek

872.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg finomra tört mandula,
5 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
kevés reszelt citromhéj,
kevés tört fahéj,
a töltelékhez:
8 dkg darált dió,
8 dkg cukor,
kevés vaníliáscukor,
tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a mandulát, a cukrot, a lisztet, a vajat, a citromhéjat, és a fahéjat. Nyújtsunk belőle négyszögletes lapot, tegyük tepsibe, és lassú tűzön süssük ki. Még melegen osszuk ketté, az egyik részből vágjunk tetszés szerinti nagyságú kockákat. A másik felére kenjük a következő tölteléket: keverjük össze a darált diót, a cukorral, a vaníliáscukorral, és annyi tejjel, hogy könnyen kenhető legyen. Miután rákentük a tésztára, a kockákat pontosan egymás mellé helyezzük a tetejére, és a már beosztott kockák mentén vágjuk fel. A tetejét hintsük meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése