863.
Dr. Szalontai Barnabásné receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg diabetikus csokoládé,
3 dkg vaj,
a töltelékhez:
5 dkg vaj,
2 evőkanál glukonon,
1/2 dl tej,
3 dkg őrölt, pörkölt mogyoró,
5 szem rumba áztatott meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Puhítsunk meg 10 dkg csokoládét, és kiskanál segítségével 2 mm vastagon kenjünk be 10 db, 5 centis minyonpapírt, melyeket rakjunk lefelé fordítva a megvajazott tálcára addig, amíg a csokoládé megszilárdul. A töltelékhez főzzük 2 percig a glukonont a tejben, majd adjunk hozzá 5 dkg csokoládét, és a tűzről levéve, keverjük bele a vajat, meg 1 púpozott evőkanál mogyorót. További 2 percig keverjük. Egy lapos kés segítségével emeljük fel a csokoládés minyonpapírokat, mindegyikbe tegyünk fél szem meggyet, és mogyorót, majd töltsük meg a hideg krémmel. Tegyük hűtőszekrénybe, és miután a krém megkeményedett, a maradék 5 dkg csokoládéból és 1 dkg vajból készítsünk mázat, mellyel vonjuk be a suhajdák tetejét. Amikor a csokoládé is megkeményedett, fogjuk konyharuhába a suhajdákat, és lazítsuk meg körben óvatosan a minyonpapírokat, ezután már könnyen leválik a papír a csokoládéról. Lehet sztaniolba, fóliába csomagolni, de dobozba téve, csomagolás nélkül is hónapokig eláll.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése