Ads 468x60px

Pages

Gesztenyetekercs fehér mázzal

865.
Solymosi Béláné receptje
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
késhegynyi sütőpor,
a töltelékhez:
1 csomag gesztenyemassza,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
a mázhoz:
2 tojásfehérje,
5 dkg porcukor,
1/2 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk a tojásokból, a cukorból, a lisztből, a darált dióból, a sütőporból, és 3 evőkanál vízből egy nagyobb tepsiben piskótát. A kisült tésztát borítsuk vizes konyharuhára, és tekerjük fel. Amíg kihűl, többször tekerjük ki-be, hogy később ne törjön. A gesztenyemasszát keverjük habosra a vajjal, és a porcukorral. Töltsük meg vele a tekercset. Ezután keverjük gőz fölött habosra a tojásfehérjéket a porcukorral, és néhány csepp citromlével. Kenjük be ezzel a mázzal a tekercset, és a tetejére reszeljünk csokoládét. Várjuk meg, amíg megszárad, és csak ezután szeleteljük fel egy vizes késsel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése