Ads 468x60px

Pages

Naspolyalekvár

869.
Perjés Imréné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 kg naspolyára számítva:
2 dl víz,
10-15 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a már teljesen érett naspolyákat, és szőröstül-bőröstül tegyük egy lábasba. 1 kg gyümölcsre 2 dl vizet számítva tegyük fel főni. Kézzel egy kicsit nyomkodjuk össze, hogy krémszerűbb legyen a massza. Ha már összeesett, tegyünk tésztaszűrő kanálba 1-2 merőkanálnyi mennyiséget, és azt a merőkanál gömbölyű, alsó felével egy pillanat alatt nyomjuk át úgy, hogy csak a csupasz magok maradjanak a szűrőkanálban, mert a bőr és a virágkocsány szinte teljesen eltűnik főzés közben. Az átnyomott, világosbarna naspolyakrémet, 1 kg gyümölcsre számítva 10-15 dkg cukorral, főzzük fel forrásig. Osszuk üvegekbe, és a tetejére hintsünk késhegynyi benzoesavas nátriumot. Sohasem szalicilt! Néhány kis üveget hűtőben is el lehet tartani, ilyenkor nem kell hozzá tartósítószer sem.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése