Ads 468x60px

Pages

Rizslepény karamellmártással

875.
Lovasi Lajosné receptje
HOZZÁVALÓK:
50 dkg rizs,
10 dkg mazsola,
15 dkg cukor,
2 dl tej,
4 tojás,
a mártáshoz:
8 evőkanál cukor,
3 tojás,
1 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
A kiválogatott, és meleg vízben megáztatott rizst tegyük fel főni 1 liter sós vízben. Adjunk hozzá 10 dkg cukrot, és ha már majdnem megfőtt, adjunk hozzá a tejet és főzzük puhára. Ha elkészült, rakjuk át egy nagyobb edénybe, és hűtsük langyosra. Keverjük hozzá a megáztatott mazsolát, a maradék cukorral kikevert tojássárgákat, és a tojásfehérjék keményre vert habját. Kizsírozott tepsiben süssük szép pirosra. Amíg a lepény sül, készítsük el a karamellmártást. 4 evőkanál cukrot pirítsunk sárgára, öntsük fel 2 dl vízzel, és ezzel forralva olvasszuk fel, majd a tűzről levéve hűtsük ki. Kavarjuk habosra a tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral, adjuk hozzá a tejet, és öntsük a már kihűlt karamellhez. Tegyük vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett főzzük mártás sűrűségűre. A kisült lepényt vágjuk 6-8 centis kockákra, és tálaljuk a karamellmártással leöntve.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése