Ads 468x60px

Pages

Ropogós palacsinta

860.
Tegyey Elemérné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
36 dkg liszt,
2 tojás,
8 dl tej,
1 evőkanál cukor,
kevés só,
a töltelékhez:
60 dkg alma,
15 dkg cukor,
1 citrom,
3 evőkanál baracklekvár,
5 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
a sütéshez:
2 tojás,
zsemlemorzsa,
olaj,
a tetejére:
fahéjas cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk a tésztából palacsintákat, a megadott mennyiség 24 darab elkészítésére van számolva. Töltsük meg a következő módon: pároljuk péppé a tisztított, reszelt almákat a cukorban, keverjük hozzá a citrom levét, a baracklekvárt, a durvára vágott mandulát, és a mazsolát. Hajtsuk be a töltött palacsinták két végét, és forgassuk bele őket a felvert tojásba, és a finomra őrölt zsemlemorzsába, végül pedig süssük ki forró olajban. Melegen, fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése