862.
Széchy Dezsőné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 csomag babapiskóta,
1 dl rum,
5 dl tej,
6 tojás,
20 dkg vaj,
20 dkg vaníliás porcukor,
2 evőkanál kakaó,
2 szelet étcsokoládé,
4-5 dl édesített tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a rumot a tejbe. Béleljünk ki egy nagy tortaformát vizes celofánnal, és az alját meg az oldalát rakjuk ki, egy-egy pillanatra a rumos tejbe mártott babapiskótákkal. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a vaníliás porcukorral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, a kakaót, és a megpuhított étcsokoládét. Keverjük ki alaposan, és elegyítsük hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét. Az egészet öntsük bele a piskótákkal kibélelt tortaformába. A tetejét is borítsuk piskótákkal, és fedjük le vizes celofánnal, vagy folpackkal, mert a kifordításnál ez lesz a torta alja. Egy napra tegyük hűtőbe. Másnap amikor kivesszük, borítsunk egy forró törlőruhát a tortaforma aljára, és tésztát fordítsuk ki egy kerek tálra. Kenjük meg az egészet keményre vert, vaníliáscukorral édesített tejszínhabbal. Tálalásig tartsuk hűvös helyen.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése