Ads 468x60px

Pages

Velencei-tavi epres csemege

870.
Ozvald Márta receptje
HOZZÁVALÓK:
40 x 40 cm nagyságú piskótalap,
1 l tej,
2 csomag eperpuding,
4 evőkanál cukor,
1 dl eperszörp,
10 dkg meggybefőtt, vagy eper,
2 pohár tejszín,
az öntethez:
8 evőkanál cukor,
4 kávéskanál kakaó,
1 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A piskótalapból 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vágjunk ki 16 körlapot. Főzzünk a pudingporból, a tejből, és a cukorból a szokásos módon pudingot. Miután elkészült, keverjük hozzá az eperszörpöt, és a kis kockákra vágott piskótalap maradékot. 8 piskóta-körlapot tekerjünk körbe széles alufólia csíkokkal, és ezekbe a formákba osszuk el a pudingot. Hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, majd mindegyiket fedjük be egy másik piskóta-körlappal. Tegyük 1 órára hűtőbe. Tálaláskor tekerjük le az alufóliát, a sütiket locsoljuk meg csokoládéöntettel, nyomjunk rá sok tejszínhabot, és díszítsük a meggybefőttel, vagy eperszemekkel. A csokoládéöntethez keverjük össze és forraljuk fel a cukrot, a kakaót, 2 dl vizet, és a rumot. Lehűlés után használjuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése