Ads 468x60px

Pages

Zalai lakodalmas őszibarack

868.
Plander Antalné receptje
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cukor,
20 dkg zsír, vagy 25 dkg margarin,
2 tojás,
6 dl tej,
75 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg darált dió,
2 evőkanál kakaó,
1 kupica rum,
piros, és zöld ételfesték, vagy aroma.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk össze 30 dkg cukrot, a zsírral, vagy margarinnal, a tojássárgákkal, és 2 dl tejjel. Keverjük 1/2 órán keresztül, majd tegyük 2 órára hűtőbe. Keverjük el a sütőport a liszttel, és dolgozzuk össze alaposan a behűtött keverékkel. Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat, és süssük tepsiben pirosra őket. A kisült pogácsák alját még melegen vájjuk ki, és töltsük meg a következő krémmel. 4 dl tejet, a darált diót, 20 dkg cukrot, és a kakaót főzzük fel, és dolgozzuk simára a pogácsákból kivájt tésztával. Locsoljuk meg a rummal. Töltsük meg a pogácsákat úgy, hogy az alja meg a felső része félgömbként tapadjon össze, így lesz barack alakú. Színezzük meg az egyik oldalát piros, a másikat zöld ételfestékkel. Forgassuk tojásfehérjébe, majd azonnal kristálycukorba, és díszítsük zöld levélkével. A pirosítás málnaszörppel, a zöld szín pedig mandulaaromával is elérhető.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése