Ads 468x60px

Pages

Gesztenyeparfé

887.
Párkány Györgyné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 csomag gesztenyemassza,
6 dl tejszín,
14 dkg cukor,
2 tojás,
4 tojássárgája,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 dl tej,
1 kupica rum,
pár szem kimagozott meggybefőtt, vagy rumos, vagy konyakos meggy.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk simára egy habüstben az egész tojásokat, a tojássárgákat, a cukrot, és a vaníliáscukrot. Gőz fölött állandó keverés mellet sűrítsük be. Amikor az edény falától elválik, vegyük le a gőzről, és kihűlésig kevergessük tovább. A felengedett gesztenyemasszát keverjük ki alaposan a felforralt tejjel, és a rummal. Adjuk a kimagozott meggyel együtt a kihűlt parféhoz. Verjünk kemény habbá 4 dl tejszínt, és ezzel óvatosan, nehogy a hab összetörjön, lazítsuk fel a gesztenyepépet. Töltsük hideg vízzel kiöblített őzgerincformába, simítsuk el egy késsel, és tegyük 4-5 órára mélyhűtőbe. Tálaláskor az őzgerincforma fémfelületére folyassunk hideg vizet, a parfét borítsuk deszkára, és felszeletelve tálaljuk. A maradék tejszínből készült habot spricceljük a parféra, és ostyával kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése