Ads 468x60px

Pages

Lébényi magyar galuska

893.
HOZZÁVALÓK:
90 dkg liszt,
25 dkg cukor,
30 dkg vaj,
2 tojássárgája,
7 dl tejföl,
6 tojás,
3 dkg só,
30 dkg túró,
10 dkg mazsola,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljunk el 30 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, és 10 dkg vajjal, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, 1 dl tejfölt, és gyúrjuk simára. Ezt a linzertésztát olyan vékonyra nyújtsuk ki, hogy annak az egyik fele elég legyen a tepsink kibéleléséhez.
Olvasszunk meg 10 dkg vajat, és keverjük ki 5 dkg cukorral, 3 tojással, 1 dl tejföllel. Adjunk hozzá 60 dkg lisztet, és dolgozzuk ki galuskatésztának. Forrásban lévő sós vízben galuskának kiszaggatva főzzük ki, öblítsük és csurgassuk le. Ezután a linzertészta egyik felével kibélelve a tepsit, azt közepesen meleg sütőben félig süssük meg. 3 tojássárgáját keverjünk ki simára 10 dkg vajjal, és 10 dkg cukorral. Adjunk hozzá 5 dl tejfölt, az áttört túrót, és a mazsolát, majd az egészet keverjük össze alaposan, és tegyük bele a kifőzött galuskát. Óvatosan vegyítsük el benne a tojásfehérjék keményre vert habját, majd az egészet öntsük a félig megsült linzerlapra. Ezt fedjük be a linzertészta még nyersen megmaradt másik felével, és mérsékelt, egyenletes tűzön süssük át jól. A tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése