Ads 468x60px

Pages

Manduláskocka

892.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
6 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
30 dkg porcukor,
30 dkg mandula,
15 dkg édes morzsa,
2 dl rum,
15 dkg mazsola,
6 dl tejszín,
30 dkg főzőcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a darált mandulát, az édes morzsát, és a rumba áztatott mazsolát. Keverjük el alaposan, majd lazán vegyítsük el benne a tojásfehérjék keményre vert habját. Terítsük el a masszát 1-1,5 centis rétegben egy kivajazott, kilisztezett tepsiben. Nem túl forró sütőben világosbarnára süssük, majd borítsuk lisztezett deszkára. Miután a tészta kihűlt, vágjuk ketté, az egyik felét kenjük meg a keményre felvert cukrozott tejszínhabbal, a másik felét vonjuk be csokoládémázzal. Ez utóbbit helyezzük rá a tejszínhabbal bevont felére, majd vékony pengéjű éles késsel vágjuk négyzet alakú darabokra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése