Ads 468x60px

Pages

Montelimár (fehér nugát)

903.
Dr. Beliczay László receptje
HOZZÁVALÓK:
75 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
10 dkg méz,
1 mokkáskanál ételecet,
4 tojásfehérje,
30 dkg durvára vágott dió,
15 dkg cukrozott gyümölcs,
1 csomag ostya tortalap..

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük fel a cukrot vízzel kemény golyóra, mint a mézcukorkához. Adjuk hozzá a mézet, az ecetet, és addig melegítsük, amíg meg nem barnul. Közben a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és csurgassuk bele a cukros masszát állandó kevergetés mellett. Ügyeljünk arra, hogy ne váljon csomóssá. Utána a habos masszát gőz fölött keverjük, amíg az edény szélétől el nem válik, majd keverjük bele a diót, a cukrozott gyümölcsöt, és a vaníliáscukrot. A csomagban lévő 6 ostyából hármat fektessünk szorosan egymás mellé márványlapra, vagy gyúródeszkára, öntsük rá a meleg masszát, kenjük szét egyenletesen, és borítsuk rá a másik 3 ostyalapot. Fedjük le egy deszkával, és tegyünk rá nehezéket. 1-2 napi pihentetés után nedves késsel 2x6 centis darabokra vágjuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése