Ads 468x60px

Pages

Narancs galette

897.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
20 dkg vagdalt narancshéj,
20 dkg szimplacukros marcipán,
14 tojásfehérje,
barackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a marcipánnal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a narancshéjat és néhány csepp rózsaszínű ételfestéket. Ezután felverjük a tojásfehérjét az összes cukorral és egyesítjük az előbbi keverékkel. Végül hozzákeverjük az előírt liszt mennyiséget. Vajazott, de be nem lisztezett sütőlemezre kb. két ujjnyi távolságra fél dió nagyságú halmocskákat adagolunk. Közepes hőfokon sütjük, kihűlés után barackízzel töltjük össze. Tetejét mártógyurmával permetezzük, vagy vonalazzuk. A kész mennyiség 1,05 kg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése