Ads 468x60px

Pages

Őszibarack rántva, bortésztában

880.
Dr. Murayné Szathmáry Judit receptje
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
5 dkg liszt,
csipetnyi só,
1 dl fehérbor,
8 db érett, magvaváló barack,
a sütéshez: olaj,
a tetejére: fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A bortészta elkészítéséhez verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd sorrendben adjuk hozzá a lisztet, a csipetnyi sót, a tojások sárgáit, és végül a bort. Hámozzuk meg a barackokat úgy, hogy a fél barackok ne törjenek el. Hempergessük meg lisztben, majd a bortésztába mártva, bőséges, forró olajban süssük szép pirosra őket. Fahéjas porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése