Ads 468x60px

Pages

Párizsi kocka

881.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
15 dkg vaj,
15 dkg darált dió, vagy mogyoró,
15 dkg cukor,
1/2 dl tejföl, vagy tejszín,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
csokoládékrém,
a bevonáshoz:
10 dkg cukor,
1 dkg kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a vajjal, a darált dióval, vagy mogyoróval, a cukorral, a tejföllel, vagy tejszínnel, és a sütőporral. Nyújtsunk belőle 2 egyforma lapot, és tegyük sütőlemezre. Vágjuk a széleket egyenesre, és a lapokat külön-külön süssük ki. Miután kihűltek, kenjük meg az egyik lapot csokoládékrémmel, és tegyük rá a másikat. A bevonáshoz készítsünk csokoládés fondant 10 dkg cukorból és 1 dkg kakaóból. Még a felvágás előtt vonjuk be a tésztát. Frissen nehéz egyenletesen felszeletelni, ezért másnap vágjuk fel 5 centis kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése