Ads 468x60px

Pages

Párnafánk

885.
Lányi Lászlóné receptje
HOZZÁVALÓK:
13 evőkanál liszt,
1 tojás,
csipetnyi só,
5 dkg cukor,
kb. 1 dl tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a hozzávalókat annyi tejföllel, hogy a tészta rétesliszt keménységű legyen. Alapos kidolgozás után hagyjuk 20 percig pihenni. Ezután nyújtsuk ki, és kenjük meg olvasztott margarinnal. Hajtogassuk össze, és ezt ismételjük meg 20 percenként háromszor egymás után. Negyedszerre nyújtsuk 1/2 kisujjnyi vastagságúra, és kockákra vágva, mint a fánkot süssük ki, bőséges olajban. Vaníliás cukorral még melegen meghintve, és ízlés szerint választott fanyar lekvárral tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése