Ads 468x60px

Pages

Pudré

898.
HOZZÁVALÓK:
47 dkg vaj,
32 dkg porcukor,
58 dkg liszt,
7 tojás,
reszelt citromhéj,
vanília,
vajkrém,
marcipán.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajból, a porcukorból, a lisztből, a tojásokból ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjjal, illetve vaníliával tésztát készítünk. Az így elkészített tésztából megkent, de lisztezetlen sütőlemezre 1/2 tojás nagyságú gömböket alakítunk. Ezek sütéskor ellaposodnak. Vajkrémmel puhított, rózsaszínű likőrös marcipánnal összetöltjük, és egymás mellé rakjuk. Mind a tetejét, mind a baloldalt mártógyurmával és fehérfondánnal vékonyan vonalkázzuk, úgyhogy a fehér fondáncsík a két fekete csík közé kerüljön.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése