Ads 468x60px

Pages

Puncsrétes

888.
Dalos Jánosné receptje
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 tojás,
kevés rum,
20 dkg főtt burgonya,
30 dkg liszt,
1 narancs,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
10 dkg darált dió,
10 dkg darált mogyoró,
1 csomag vaníliáscukor,
1 narancs,
1/2 citrom,
kevés rum,
1 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a vajat az egyik tojással, és 1 tojássárgájával. Adjuk hozzá a tészta többi alapanyagát, és gyúrjuk össze alaposan. Sodorjuk ki a tésztát vékonyra, fektessük tepsibe. A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat, reszeljük bele a citrom-, és a narancshéjat, és csavarjuk bele a levüket. Tegyük rá a tölteléket a kinyújtott tésztára, majd hajtogassuk össze két oldalát, két végét pedig kissé nyomjuk össze. Kenjük be a megmaradt tojásfehérjével, és a tetejét díszítsük keskeny tésztacsíkkal. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük világossárgára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése