Ads 468x60px

Pages

Sulyom tészta

884.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
2 dkg cukor,
8 dkg vaj,
3 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
tejföl,
vaníliáscukor,
1/2 dl rum,
30 dkg barackíz,
befőttlé.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk meg a lisztet, és hagyjuk langyos helyen pihenni. Közben az élesztőt kelesszük kevés tejjel, és cukorral. Adjuk hozzá a liszthez a megkelt élesztőt, a felolvasztott vajat, a porcukrot, a tojássárgákat, és annyi tejfölt, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. A tésztát nagyon alaposan ki kell dolgozni, míg az edénytől el nem válik, és nem kezd hólyagosodni. Ezután az alját és a tetejét egyaránt meglisztezve, ruhával letakarva kb. 1 órán keresztül langyos helyen kelesszük.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, és nyújtsuk ki. Vágjunk 2 cm széles csíkokat, és sodorjunk a belőle hüvelykujjnyi darabokat. Vágjuk be minden darab mindkét végét, majd a közepén egyet hajtva a bevágott végeket illesszük egymásba. Az így formázott tésztákat forró zsírban süssük ki, és tálaljuk vaníliáscukorral meghintve. Befőttlével hígított és rummal ízesített barackízt adjunk mellé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése